Puppy gewenning

Wanneer u de trotse eigenaar bent geworden van een nieuwe pup moet u met allerlei zaken rekening houden, waaronder de vachtverzorging. Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Wanneer u uw pup regelmatig borstelt zal hij dit sneller accepteren en zal het borstelen steeds gemakkelijker gaan. Neem hier ruim de tijd voor en laat u niet omkopen door het gejammer of het bijten in de borstel. Puppy’s weten heel goed hoe ze mensen kunnen inpalmen om niet geborsteld te worden of in bad te hoeven. Een beloning geven mag, het beste is om achteraf iets lekkers te geven. Aan het begin zal dit veel moeite kosten, hier help ik u graag mee op weg. Elke hond tot 6 maanden mag langs komen voor een gratis puppy gewenning. De hond krijgt hierbij geen hele behandeling maar krijgt wel te maken met allerlei geuren, geluiden, handelingen en gebruiken van de trimsalon. Wanneer een hond hier goed mee wordt gesocialiseerd zal de hond de behandeling veel fijner vinden en zal minder bang zijn.

Bij de puppy gewenning wordt de pup in bad gezet waarbij zijn pootjes nat worden gemaakt. Hij wordt vastgezet op de tafel en wordt voorzichtig gekamd/geborsteld. Ook wordt de blazer(föhn) en de tondeuse aangezet  zodat de pup aan het geluid kan wennen. Ook worden de nagels en de oortjes nagekeken.

Met de puppy gewenning wil ik er voor zorgen dat de hond aan alle handelingen wend en zo minder stress ervaart, door de gewenning kan de hond het zelfs aangenaam vindt om naar de trimsalon te gaan.